Menu Close

XXII TARPTAUTINIS FESTIVALIS „PARIBIO DAINA“

     2022-11-05 d. Valčiūnų vaikų lopšelio darželio ugdytiniai kartu su mokytojomis ir tėveliais dalyvavo XXII TARPTAUTINIAME FESTIVALYJE „PARIBIO DAINA“(„PESNIA POMEŽŽA“).

     Ankstų šeštadienio rytą į Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovę suvažiavo festivalio dalyviai iš įvairių Lietuvos miestų, ansamblis iš Latvijos. Skambėjo totorių, žemaičių, aukštaičių, latvių, ukrainiečių, baltarusių liaudies dainos. Tautinių mažumų kolektyvai atliko lietuvių liaudies dainas. Į renginį susirinko įvairaus amžiaus solistai ir kolektyvai. Jauniausi šio festivalio dalyviai buvo Valčiūnų vaikų lopšelio darželio ugdytiniai.

     Pasipuošę tautiniais kostiumais, vadovaujant meninio ugdymo mokytojai Viktorijai Aviženis, vaikučiai kartu su mokytojomis atliko tris kūrinius: “Karininkų ramovėje”, “Valčiūnų daržely”, (muz. ir žodžiai V.Aviženis) ir l.l.d.  “Staugia vilkas pagiry” (aranžuotė V. Aviženis).

     Visi festivalio kolektyvai apdovanoti padėkos raštais už aktyvų dalyvavimą XXII tarptautiniame festivalyje „Paribio daina“. Vaikučiams buvo įteiktos saldžios dovanos ir knygos.

     Dėkojame festivalio organizatoriui Alfonsui Auguliui už kvietimą dalyvauti šiame renginyje.

Skip to content